Klik op onderstaande link voor een inzicht van onze paarden die bij ons zijn geweest
Paard
en uit onze fokkerij

==============================================================================

                                
                          Amber & Sally                                                                       Belle Fiore & Belle Liberté
 

                                               
                                                                         Belle Surprise


 

Voorjaar 2018

De paardenbloemen staan alweer volop in bloei en nog is de website niet aangepast, afgelopen jaar wel een paar Facebook updates
geplaatst maar de website is hierbij achtergebleven. Dus daarom tijd om hier iets aan te veranderen.

Afgelopen winter hebben we 4 appaloosamerries op stal gehad. De jonge merrie Belle Suprise ( 1e premie gehaald op nationale keuring 2017)
die nu bijna een jaar oud is.  En Roelieke die dit jaar alweer 3 jaar wordt. Ook Bele Fiore en "good old" merrie Amber zijn nog aanwezig.

Het hengstveulen Mister P van vorig jaar hebben we verkocht. Hij heeft zijn nieuwe thuisbasis in Aken. En door de regelmatige berichtjes
van zijn nieuwe eigenaresse weten we dat hij het super goed doet en het prima naar zijn zin heeft. En dat geloven wij graag als we de foto's
zien van de omgeving waarin hij opgroeit.

 

Belle Suprise heeft zich afgelopen winter goed ontwikkelt en is een leuke entermerrie met prima gedrag, bewegingen en natuurlijk niet te vergeten
de appaloosakenmerken die steeds duidelijker worden in haar vacht.
Ook Roelieke doet het goed, ze wordt al een groot paard, die nog niet uitgegroeid lijkt te zijn.

Amber en Belle Fiore zijn weer dragend van een veulen.

Amber is drachtig van de Appaloosa hengst Peru's Armani ( Sartors Showtime x Peru's Scen Tao) en is half juni uitgerekend.

Belle Fiore is drachtig van de NRPS hengst Woodstock (Wengelo's Ricardo x Verona's Bo-Gi).Prestatie Sport.
Het veulen wordt in de eerste helft van de maand mei verwacht.

   
                      Peru's  Armani                                                                                Woodstock

De spanning stijgt weer wat voor veulens er geboren gaan worden. Als er nieuws is dan zullen we ons weer melden.
Ook wat betreft het overige  Boerhofspaarden nieuws kunt u ons volgen via de website en/of Facebook.


Voorjaar 2017


Het is weer hoogste tijd voor een update van onze website:

In februari jl. is onze 4 jaige appaloosa merrie Janitha verkocht. We hebben er voor gekozen haar te verkopen omdat Janitha het verdiende om meer aandacht te krijgen.
Haar nieuwe eigenaresse heeft die tijd wel en zal haar gaan opleiden onder het zadel. De eerste berichten van de training zijn positief en Janitha leert snel. We hopen dat het
allemaal goed blijft gaan en dat we Janitha wellicht nog eens terug mogen zien op de nationale keuring of een wedstrijd.

Het andere nieuws is dat we dit jaar weer een veulen in de wei hebben: Amber heeft een mooi en gezond veulen gebracht, meer hierover onder de button: Nieuws

Nu is het nog wachten op het veulen dat Belle Fiore over ongeveer 6 weken voor de eerste keer gaat brengen.
Zodra dit veulen geboren is zullen we dat hier natuurlijk weer melden.

Roelieke (Scen Tao x Paddox) is ondertussen alweer bijna 2 jaar, ze ontwikkelt zich goed en geniet ondertussen van het groene gras.

                                 

December 2016

Het jaar 2016 is alweer bijna voorbij, voor ons een jaar met goed en minder goed nieuws binnen de fokkerij.

Dit jaar voor het eerst sinds jaren geen veulen in de wei omdat onze merrie Amber in het voorjaar haar veulen verloor door een vroeggeboorte.
Het goede nieuws is natuurlijk het behalen van het nationaal kampioenschap appaloosamerries grote maat door Belle Fiore op de nationale keuring in kootwijkerbroek september jl.

Met Janitha en Roelieke gaat het goed. ze hebben zich goed door ontwikkeld afgelopen jaar. Al met al mogen we tevreden zijn.

Het komende jaar hopen we dat er twee veulens geboren mogen worden van onze merries Amber en Belle Fiore. Dit is weer iets om naar uit te kijken in het jaar 2017!

We wensen iedereen een goed en vooral gezond 2017 toe.September 2016


Belle Fiore Kampioen appaloosamerrie's grote maat op de Nationale Appaloosakeuring 3september 2016 in Kootwijkerbroek.
Voor een uitgebreid verhaal klik op de button: NieuwsJanuari 2016

In de eerste dagen van het nieuwe jaar willen we iedereen voor het komende jaar veel succes, geluk en gezondheid toewensen op persoonlijk gebied maar natuurlijk ook met de paarden.

2016 is voor ons het jaar waarin er hopelijk weer een gezond veulen wordt geboren. En het jaar waarin onze 2 merries Janitha en Belle Fiore de leeftijd van 3 jaar bereiken.

Hoe we het precies gaan aanpakken weten we nog niet maar het is zeker de bedoeling met ze aan het werk te gaan en wellicht aan te bieden voor stamboekopname en op de landelijke appaloosa keuring. Kortom het beloofd een spannend jaar te worden!
De zomer (bijna) voorbij in DrentheHet is alweer augustus, hoogstetijd voor een website update.

De paarden hebben een goede tijd gehad afgelopen maanden. Het appaloosaveulen Roelieke ontwikkeld zich goed. Hoe goed zal over aantal weken weer beoordeeld worden op de nationale appaloosakeuring.

Onze fokmerries Amber en Belle Fleur zijn inmiddels drachtig gescand.

Zoals op de foto is te zien lopen ze allemaal in de wei. voor meer informatie klik door naar de button nieuws.

April 2015De pot met goud aan het eind  van de regenboog stond natuurlijk weer niet bij ons in het weiland... Maar het goede nieuws is dat onze fokmerrie Amber (Paddox x Sonnyaf Hojmark) voor het eerst een merrieveulen heeft gebracht na 4 hengstveulens. Klik op nieuws voor meer informatie over het veulen.


December 2014


Het jaar is alweer bijna voorbij, en voor ons was het een heftig jaar. We zien dan ook uit naar het nieuwe jaar. Die we weer met een frisse start willen beginnen. Met hopelijk wat meer positiviteit.
Bij deze wensen wij iedereen dan ook een gezond en positief jaar 2015 toe.

                                         

                                             

Op de foto's onze 2 jonge merries Janitha en Belle Fior die met een dikke wintervacht genieten van een laat december zonnetje

September 2014


Na Lange tijd weer een update.

Er zijn ondertussen alweer 2 jaargetijden voorbij van het jaar 2014. De herfst komt er aan en nu pas maken we voor de eerste keer dit jaar een update van onze website. En dan niet met 'paardennieuws'.

Aan het eind van 2013 spraken we de wens uit dat iedereen een gezond jaar zou beleven in 2014. Nadat we vorig jaar een lastig jaar hadden gehad in verband met het overlijden van onze (schoon) vader.

Echter het voorjaar was nog maar net in aantocht of we kregen weer slecht nieuws. Onze (schoon) moeder bleek ongeneeslijk ziek te zijn. En nog voordat de zomer is begonnen is ook zij overleden...

Kortom weer een heftige periode voor ons als familie. Waar de aandacht minder uitging naar het updaten van de website met fokkerij nieuws.

Er is half april wel een gezond appaloosa vos schabrak hengstveulen geboren (Amber x Scen Tao). Met hem gaan we op 6 september as. naar de Nationale Appaloosakeuring in Kootwijkerbroek.

Meer over hem / foto's en hoe het is gegaan op de keuring laten we spoedig weten.  ,,,zie button Nieuws...

December 2013

Het jaar 2013 was voor ons een lastig jaar. Er is heel wat gebeurd in de familiesfeer en binnen onze fokkerij. We willen niet in de herhaling vallen, maar de bezoekers van onze website wel op de hoogte stellen wat onze plannen voor de komende jaren zijn. 

Afgelopen periode hebben we besloten om onze fokkerij wat in te krimpen. Mede door tijdgebrek in verband met ons werk. Zo zijn onze Friese paarden Wimke en Olivia verkocht, al was dit met pijn en ons hart. Want naar meer dan 25 jaar Friese paarden gehad te hebben missen we de "zwarte parels"wel in de wei en op stal..... Maar als toch de tijd ontbreekt om ze voldoende aandacht te geven is het beter ze te verkopen.

We gaan alleen verder met Appaloosa's. Zo hebben we onze fokmerries Belle Fleur en Amber aangehouden. Belle Fleur heeft ons dit jaar een merrie veulen "Belle Fiore" gebracht en die houden we ook aan. De 17 jarige fokmerrie Maritha is verkocht naar Belgisch-Limburg, haar merrieveulen "Janitha"staat ook nog bij ons op stal. Dus jullie merken het al de fokkerij is dus behoorlijk 'verjongd' met het oog op de toekomst.

In 2014 verwachten we één veulen. De fokmerrie Amber is nu drachtig en zal halverwege april uitgerekend zijn. We hopen natuurlijk net als de voorgaande jaren op een mooi gekleurd appaloosaveulen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de bevalling goed verloopt en de merrie en het veulen gezond mogen zijn en blijven.

Het is nu tijd van kerst en 2013 is bijna voorbij, daarom willen we iedereen nu

Een gezond, en vooral gezond 2014 toewensen

Komend jaar zullen we jullie uiteraard op de hoogte houden van nieuwtjes en gebeurtenissen rond de Fokkerij.

Fam. Boerhof

=============================================================================================================

Juli 2013

Het is alweer een tijdje geleden dat we een bericht plaatsten op onze website, dus hoogste tijd voor een kleine up date.

Op de foto's zijn onze 3 veulens te zien die dit jaar zijn geboren. Ze lopen sinds paar week bij elkaar in de weide en spelen en ravotten wat af. Ook met "Melar" is dit uiteindelijk gelukt. Het heeft wat zweetdruppels gekost bij hem en ons voordat rust en vertrouwen bij hem was om samen met zijn soort genoren op te groeien.

Maar het gaat dus goed met hem! Hij ontwikkelt zich net zo als zijn halfzus en nichtje. En wordt al een echte bink. Dat mag ook wel want ondertussen zijn we de 1400 liter (kunst) melk al gepasseerd. Deze voedingen zijn we dan op dit moment ook aan het afbouwen.

Zoals op de foto's is te zien doet Janitha het goed, dit veulen groeit goed en verliest op dit moment haar veulenhaar. Wat resulteert en een mooi vachtje met allerlei kleuren. Wat bij ons de twijfel brengt: zijn de stippen nu zwart of toch bruin of toch zwart.
En dan onze jongste dame: Belle Fiore, ook zij doet het goed. Zoals is te zien poseert ze brutaal, trots en een tikkeltje eigenwijs voor de camera. Ze is dan ook van zichzelf niet bang aan gelegd, en komt vanaf het eerste moment al naar ons toe, en snoept regelmatig van de brokken en suikerklontjes die we haar toe stoppen.

We hebben haar dan ook samen met haar moeder Belle Fleur aangemeld voor de Nationale keuring die begin september wordt georganiseerd in Kootwijk. We zijn nieuwsgierig hoe ze het daar gaat doen, en wat het resultaat zal zijn. Dit ook omdat ze het eerste veulen is van Belle Fleur. Komende weken gaan we dan ook goed aan het oefenen, zodat ze goed "beslagen"op de keuring verschijnt.

===============================================================================

April 2013

Sloten we vorig jaar af met de hoop/wens op een goed, gezond, machtig en prachtig 2013 voor iedereen. Tot nu toe is daar voor ons zelf nog weinig vanuit gekomen. Dat is dan ook de reden, dat het best lang stil is geleven met nieuws op onze website.

Afgelopen maanden was een moeilijke periode wegens het overlijden van onze man/vader. Dit kwam totaal onverwacht en heeft diepe indruk op ons gemaakt. Vandaar ook dat het nieuws over de paarden even minder aandacht heeft gehad.

Echter de tijd tikt door en het voorjaar dient zich weer aan, met de daarbij behorende veulens die geboren moeten gaan worden. Dit geeft weer moed voor de toekomst.

Onze appaloosamerrie Melanie was het eerst aan de beurt om te bevallen. 20 april was het zover aan het begin van de middag is er een hengstveulen geboren. Echter kort na de bevalling werd duidelijk dat het niet goed ging met de merrie. Kort nadat ze was opgestaan viel ze plotseling om en kon niet meer opstaan. Natuurlijk gelijk de dierenarts gealarmeerd, maar hulp mocht niet meer baten en een half uur later overleed Melanie op de leeftijd van bijna 17 jaar.                                                      
We hadden al besloten dat dit het laatste veulen van Melanie zou zijn en dat ze dan  van haar pensioen mocht gaan genieten de komende jaren. Helaas mocht dit niet meer zo zijn....

Op de nieuwspagina is meer te lezen over het appaloosa hengstveulen.

Fam. Boerhof

December 2012

Zoals op de foto is te zien genieten onze appaloosamerries van een mooi zonnetje in het winterlandschap. Na een jaar in goede gezondheid voor mens en dier wordt het jaar 2012 alweer bijna afgesloten.

Het jaar is weer snel voorbij gegaan, in het voorjaar de geboorte van twee veulens, die in de zomer lekker in de wei konden groeien en zich goed hebben voorbereid op de keuringen. Wat resulteerde in een eerste en tweede premie. Toen kwam het najaar waarin we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe baas voor hen, omdat we onmogelijk alles aan kunnen houden. En dan nu alweer de winter, waar de merries nog even kunnen genieten van hun rust. Voordat er in het voorjaar zich alweer de eerste veulens aandienen. Als alles goed gaat worden er komend jaar drie appaloosa veulens geboren. Dus we hebben weer genoeg om naar uit te kijken.

Maar zover is het nog niet. We sluiten 2012 eerst af met de wens voor iedereen:

Een goed, gezond, machtig en prachtig 2013                                   

===============================================================================

                                                       

Zomer 2012

We zijn ondertussen alweer halverwege het jaar 2012, en zoals op de foto's is te zien zijn de twee hengstveulens  behoorlijk gegroeid door lekker te kunnen grazen in de wei, door te dollen met elkaar om te zien wie de sterkste is, en ondertussen toch nog wel even stiekem wat vitaminen bij moeders halen. Door het matige zomerweer van afgelopen tijd moet het veulenhaar er nog wel uit maar daaronder zit bij Mander een gitzwart velletje en bij Spotted Whitsun blijven de bruine stippen er ook goed in zitten. Met Mander zijn we ondertussen al naar de keuring geweest. Meer hierover is te lezen onder de button NIEUWS. En natuurlijk wordt ook Spotted Whitsun getraind voor de nationale appaloosakeuring op 1 september as. te Kootwijk.

Voorjaar 2012                   

Hoogste tijd om de website weer aan te passen, want het jaar is ondertussen alweer een paar maand oud. Gelukkig zijn de technische problemen met de website verleden tijd. Dus kunnen we weer nieuws melden hier. Zo hebben we de site ook een beetje aangepast. En komt er binnenkort nog een aanpassing, zodat ook de afstamming per paard te zien zal zijn. Door deze ‘familie’ gegevens in verloop van tijd bij al onze paarden uit het heden en verleden te vermelden, ontstaat er een duidelijk beeld over onze fokkerij. Die inmiddels bij onze Appaloosa merries al aan de 4e generatie toe is.

Voor de rest hopen we over enkele weken de geboorte te melden van een fries veulen. Dit wordt het eerste veulen van Wimke, dus de spanning begint aardig toe te nemen hier. Ook van onze merrie Amber wordt er eind mei weer een veulen verwacht.  Dus alle reden om onze site weer in de gaten te houden de komende tijd.

Hierbij nog een aantal actie foto’s van de Friese merries: Olivia en Wimke in de zomer van 2011, toen ze onder het zadel werden gereden. Voor Olivia was dit niets nieuws, maar voor Wimke was ook dit een nieuwe ervaring. Die ze goed heeft doorstaan en ze heeft laten zien dat ze actief en betrouwbaar is. Het spreekt voor zich dat ze nu van haar zwangerschapsverlof loopt te genieten in de wei.

Wimke                                                                    Olivia3 September 2011 Een TOP DAG
 
Spotted Patchinco beste hengstveulen grote maat op de Nationale
Appaloosa keuring  van zaterdag 3 september 2011 in Kootwijkerbroek. Zie een uitgebreid verslag  bij nieuws.

Juli 2011 Zomer in Drenthe
De merries met hun veulens in de wei en ondertussen een aantal merries alweer drachtig. Zoals op de foto's is te zien vermaken de veulens zich prima. 
Onder het veulenhaarvandaan, komt er steeds meer kleur. Altijd leuk om te zien.

Wel is het jammer dat er dit jaar geen merrieveulentje geboren is met zulke mooie stippen. Maar we hebben goede hoop voor volgend jaar.

Eerst nog maar een paar maandjes genieten van deze 'kanjers' en dan op zoek naar een nieuw baasje voor ze.
Dus als er al belangstelling is dan horen we dat graag, meer foto's en informatie over de veulens onder de button 'te koop'.


Mei 2011

De start om onze eigen website meer in te richten hebben we niet veel tijd voor gehad, dit kwam doordat we een drukke maanden hebben gehad.

Maar de tijd is nu aangebroken want de eerste veulens zijn er. Onze fokmerrie Amber heeft op 26 april ons een hengstveulen gebracht en bij Maritha is op 5 mei een hengstveulen geboren.

Voor de foto's kunt u naar de knop nieuws gaan om de merrie's en veulen's te bewonderen.


Oktober 2010
De start van onze eigen website. Ook wij wagen ons aan het digitale tijdperk. Met als doel om elke belangstellende te laten zien wat wij zoal doen met onze paarden.

Wij wonen in de gemeente Midden-Drenthe, en houden paarden van het Friese-en Appaloosa ras.

Enkele merries worden ingezet voor de fokkerij, en daarnaast recreatief gereden voor de wagen en onder het zadel.

Zoals is te zien zijn we nog bezig met het inrichten van onze website. Komende tijd zal er steeds meer informatie en foto's worden geplaatst over het fokkerij verleden en de toekomst. Want ook in 2011 worden er weer enkele veulens verwacht.

Bedankt voor uw bezoek en kom nog eens terug op onze website

Fam. Boerhof